Hejka, Stworzyłem sobie małą gierkę na gamejamie, i niedługo chciałbym wrzucić ją do google play chociażby. Zastanawiam się, czy nie dorzucić banerków przy loading'ach. W związku z tym, jesteście w stanie polecić jakiegoś reklamodawcę? Fajnie by było, gdyby nikt nie napisał o google ads, no chyba, że jakimś cudem pozytywne wrażenia.
Dzięki. A co sądzicie o mieszaniu dostawców? Zastanawiam się czy spróbować na test wrzucić dwóch różnych. Czy może lepiej się nie rozdrabniać? Ogólnie wychodzi na to, że w tym przypadku rozdrabnianie się wychodzi na złe, ale jestem ciekaw jak to się rzeczywiście odbija.
Pozwole sobie przedstawić plik który założyłem, można tam poczytać ciekawe rzeczy oraz poprawić coś jeśli macie lepsze pomysły https://docs.google.com/document/d/1CI4qVsTokHxLCZue7G_V1ogcUuP6EHHReEEEIB-d78w/edit
Możesz zaimplementować agregator (np. mopub) i wymieniać potem reklamy badając jaka najlepiej działa (bez potrzeby update'u gry). Same reklamy mopub'a też są ok w naszym przypadku.
@bladko, bardzo ciekawy Doc'. Super. @blackmoondev, o agregatorze też myślałem, w zasadzie wychodzi na to samo o czym pisałem w drugim poście.