Zapraszam do dyskusji Osobiście spodobała mi się Magicka Wizard Wars - połączenie DoTA'y oraz klasycznej Magicki Inne ciekawe pozycje to CS:GO, Warcraft 3: TFT oraz C&C:RA3 Jakie są Wasze ulubione gry, w których zmagasz się ze znajomymi / przyjaciółmi / rodziną? ps. Jeżeli dział zły to proszę o przeniesienie
U mnie z Tym bywa różnie, bo czasami coś w trybie Single a czasami coś w trybie Multi przykuje moją uwagę. Jednakże wybrałem tryb wieloosobowy, z tego względu, że większą satysfakcję daje mi łupanie z kimś znajomym. Ostatnio odkryłem, że całkiem przyjemnie pogrywa się z kimś w Ghost Recon: Phantoms - odczucia potrafią być podobne jak w zwykłym coopie. Jeszcze jakiś czas temu zdarzyło mi się przeżyć kilka meczów w DoT'ę oraz War Planes. Jedyna gra do której regularnie wracam to CoD4, który imo. w multi jest niesamowicie dobrze skonstruowany.
Mimo, ze "wole" multi, to czesciej siegam do gier Single z prostego powodu - moge wyjsc kiedys chce, nei musze na nikogo czekac a i poziom trudnosci jest ustawiony tak, zeby gra sprawiala przyjemnosc jednoczesnie dajac wyzwanie. Tymczasem odpalajac chociazby CS:GO, czekam 5-10 minut na wejscie na mape po czym rozgrywka opiera sie o ulamki sekundy przewagi. Of course daje to nieporownywalnie wieksze odczucie przyjemnosci i wyzszosci swojej nad innym, zywym graczem, niemniej jednak wystarczajaco mam na codzien stresu i rzeczy o ktorych musze myslec, zeby jeszcze szukac dodatkowego zrodla podobnych emocji w zrodlach mej rozrywki. ...that being said. Jesli mialbym do konca zycia grac tylko w multi lub single, to single nie przeszloby nawet przez mysl.
Kiedyś będąc wielkim fanem MMO, nie widziałem świata poza nimi, ale niestety ostatnimi czasy praca nie pozwala na takie granie jakby się chciało Dlatego też, ostatnio gdy czas pozwoli bardziej gramy w gry single player i nadrabiam zaległe tytuły.
Ja uwielbiam grać w co-opie i w mutli, zwłaszcza w FIFĘ. Ostatnio tłukę ze swoją dziewczyną namiętnie w Towerfalla, który jest moim zdaniem jedną z najlepszych gier INDIE jakie ostatnio weszły na rynek.
Cokolwiek, co ma działający i wiarygodny ranking: LoL, CS:GO, SC2, Hearthstone. Gram praktycznie wyłącznie w multi, do momentu, kiedy mnie szlag trafia i przerzucam się na singla. A potem od nowa.
Ja dla odmiany wolę multi, głównie za sprawą fabuły. MMO tu mogą konkurować, ale taki np Guild Wars 2, choć piękny i z dosyć niezłą mechaniką, to fabularnie grzebie w mule. EVE tu jest wyjątkiem, ale nie za sprawą opowiedzianej w grze historii, ale otoczki jaką tworzą sami gracze wokół tego tytułu. Niemniej jednak w multi grywam i to dosyć często: ostatnio przede wszystkim męcze Strife'a, rzadziej Diablo III, a ostatnio nawet zdarzyło mi się zarwać nockę ze znajomymi nad Cywilizacją V
Tak jak zawsze preferowałem single, to od roku, może dwóch szukam głównie gierek pod multika. Ciągnie mnie od jednego MMO do drugiego z przerwami na FIFĘ czy CS:GO. Singielki sobie leżą na dysku i czekają na 'lepsze' czasy bez internetu